Paraffinos kéz- és lábápolás

Hatásos száraz, repedezett lábra, kézre

Bőrünk tulajdonképpen természeténél fogva viszonylag jól védekezik a káros hatásokkal szemben. 

A bőrt védő savköpeny semlegesíti az alkáli összetevőket, a bőrazonos lipidek pedig, csakúgy, mint a nedvességet megkötő összetevők, megvédik a bőrt a kiszáradástól. Ha azonban a bőr természetes savköpenye időről időre megsérül, és ezáltal felborul az egyensúlyi állapota, többé nem képes az önálló védekezésre. 

A következmény: száraz és érdes bőr. Ha pedig a bőr továbbra is túlzott igénybevételnek van kitéve, apró ráncok is megjelennek rajta. Ebben a már károsodott állapotban többé nem képes ellenállni a bőrbetegségek csíráival és az allergénekkel szemben.

Az érdes és ráncos bőr pedig nem egyszerűen kozmetikai probléma ? sokkal inkább egészségügyi gond. Éppen a lábak, amik nap, mint nap komoly igénybevételnek vannak kitéve, igénylik a különleges bánásmódot.
A forró paraffinnal történő kezelésnek hála, a bőr felmelegszik és átnedvesedik. A vérkeringés felpezsdül, a pórusok megnyílnak, az ápoló hatóanyagok jobban fel tudnak szívódni.
A paraffin pakolást a gyógyászatban már régóta használják különböző reumás, mozgásszervi betegségek kezelésére, hőkezeléses eljárás, amely csillapítja a fájdalmat, fokozza a vérellátást és a helyi anyagcserét. Rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és lehetővé teszi a hidratáló, tápláló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos és rugalmas lesz. A téli időszakban a kiszáradt, kirepedezett, megviselt bőrnek igazi felüdülést nyújt.
A paraffinos ápolás menete:
- fertőtlenítés 
-  radírozás
- tápláló krémmel való ápolás
- a kéz vagy láb belemártása a meleg paraffinba 2-3-szor
- meleg dunsztba tesszük 15-20 percre
- az eltávolítás után átkrémezés és masszázs 


A végeredmény azonnal látható, érezhető: puha, vitaminokkal feltöltötté varázsolt kezek és lábak. A paraffinos lábápolást érdemes kúraszerűen alkalmazni 1-2 hetente a tartós eredmény érdekében.