Blog

Érdekességek, különlegességek a szépségápolásban

A nyár végével az ősz kezdetével vesszük észre, hogy a nyári napsugarak és a tengervíz hatására bőrünk mennyire vízhiányos, rugalmatlan esetleg ráncos és pigmentfoltos a kollagén és elasztin termelés folyamatosan visszaesik. Ezért nagyon fontos egy alapos revitalizáló kozmetikai kezelés.


A Bak nő igencsak konzervatív, ambíciózus, visszafogott, anyagi biztonságra törekvő, határozott személyiség aki tudja, hogy mit akar, nem hivalkodó, hűvös és távolságtartó. Az elegáns Bak hölgyek az illat választásában is nagyon igényesek. Valószínűleg erőteljes, klasszikus, elegáns illatot választ, ami illik a sminkjéhez és a ruhájához.

Legnagyobb szervünkre, a bőrünkre alapvetően érvényes az az ősi bölcsesség, ami szerint: "ahogy fent, úgy lent... ahogy belül, úgy kívül"*. Azaz, minden kozmetikai kezelés holisztikus szemléletű kell(ene), hogy legyen, és soha nemcsak tüneti. Nézzük, hogyan működik mindez a gyakorlatban, anti-aging kezelésre fókuszálva


Ma óriási a piaca a természetesebb, egészségesebb termékeknek. Hogyan ismerhetjük fel a széles kínálati palettában a valóban natúrkozmetikumokat, hogy ne essünk a ma tapasztalható össznépi átverés csapdájába?

Szinte nap, mint nap halljuk, hogy a bőrtisztítás milyen fontos, mégis hajlamosak vagyunk hanyagolni ezt a
napi pár perces kötelező elfoglaltságot. A szép bőr alapja azonban az tisztaság, ami napjainkban már nem
érhető el tiszta víz használatával. Nagyanyáink idejében talán még elég volt vízzel arcot mosni, manapság
azonban annyi szennyeződés és...

Ahogy kezdődik a hideg évszak a kezeink jobban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak: hideg, szél, fagy... ezen kívül még a mosó,- mosogatószerek, szappanok sem kímélik bőrünket, nagyon kiszáríthatják a vékony, érzékeny kézfejünket.
Fontos, hogy rendszeresen ápoljuk a kezeinket amihez könnyen találunk a konyhából hozzávalókat.
HÁZI KÉSZÍTÉSŰ...

Az idő nyomai

2021.10.23

Az öregedés első, a legtöbb ember számára nyilvánvaló jelei a bőrön mutatkoznak. Váratlanul ráncok jelennek meg a szemöldökök között és a szem vagy a száj körül. Vajon mi az oka annak, hogy a gyönyörű rózsás, rugalmas bababőrből ráncos, foltos, száraz bőr lesz?Bőrünk vastagsága a biológiai életkor egyik biomarkere. Próbáljuk ki saját magunkon!...

Néró felesége, Poppea volt a feltalálója a mára már divatjamúlt szamártej-fürdőnek (tejsav), mely lággyá és bársonyossá tette bőrét.
Kleopátra királynő savanyú tejes fürdője (tejsav) is híres volt.
A hollywoodi filmsztárok, hogy szép maradjon a mellük, éjszakára melltartót használtak, melybe hígított citrom-, narancs- (citromsav) és uborkatejes vagy...

Testápolóink természetes növényi olajokkal készülnek, valamint a növényi összetevők bio termesztésből származnak.

Ma óriási a piaca a természetesebb, egészségesebb termékeknek. Hogyan ismerhetjük fel a széles kínálati palettában a valóban natúrkozmetikumokat, hogy ne essünk a ma tapasztalható össznépi átverés csapdájába?