Szép Körmök

2020.08.24

Hasznos tippek a szép körmökért
Néha a kevesebb több - például, ha a körmeinkről van szó. Néhány tippel szép és ápolt manikűrünk lehet, körömlakk használata nélkül is.

A színes és csillogó körmök nagyon látványosak tudnak lenni, ha illenek az aktuális ruhánkhoz és az alkalomhoz, és persze van van időnk és kedvünk hozzá. Azonban ez nincs mindig így, néha a természetes köröm jobban passzol egy alkalomhoz vagy éppen a kedvünkhöz. Ha egészséges és szép körmökre vágyunk, meg kell fogadnunk néhány tanácsot a lakkozás elhagyása mellett.
1. Helyes körömreszelés
Szokásos és legegyszerűbb mozdulat körömreszelésnél, amikor két irányból oda-vissza mozgatjuk a reszelőt körmeinken. Azonban ez nem a legjobb hatást eredményezheti, a folyamatos irányváltozás miatt a köröm vége beszakadhat vagy letörhet. Sokkal jobb, hogyha a reszelőt csak az egyik irányból indítjuk, a sarkoktól a köröm közepe felé, így gyengédebben formázhatjuk körmeinket. Még inkább kíméletes, ha a reszelőt függőlegesen tartjuk, a lábujj körmeinknél pedig figyeljünk rá, hogy a köröm két sarkát ne reszeljük, mert ez a köröm benövéséhez vezethet.2. Megfelelő időzítés
Fürdés után azonnal nem ajánlott körmünket reszelni, mert a víz hatására a köröm és a bőr is felpuhul és sérülékennyé válik. Ha viszont a körömágyunkat szeretnénk visszatolni az igazán szép és természetes hatásért, akkor azt közvetlen fürdés után ajánlott megtennünk, vagy áztassunk a kezünket 5 percig langyos vízben.
3. Barázdák és elszíneződés ellen
Zavarók a körmökön keresztbe menő csíkok, barázdák? Ezen könnyen segíthetünk, ha polírozó reszelővel óvatosan végig megyünk a körmök felületén, ezután használhatunk speciálisan erre készült körömfeltöltőt is. A köröm elszíneződése ellen segít, ha az ujjakat langyos, citromos vízben áztatjuk. Ha a körömlakk eltávolítása után sárgás árnyalatú marad a köröm, a fehérítő lakkok gyorsan orvosolják a helyzetet.
4. Megelőzés - kesztyűvel és krémmel
Aki tartósan természetes és szép körmöket szeretne, annak fontos két óvintézkedést betartania. A gumikesztyű takarítás és mosogatás közben megvédi a körmöket és a kéz bőrét az erős tisztítószerektől és a forró víz általi duzzadástól. A rendszeres krémezés pedig nem csak értékes nedvességet biztosít a kezeknek, de a körmöket is megvédi a kiszáradástól és az abból fakadó töredezéstől.
Forrás: Active Beauty