Gyümölcssavas Hámlasztás

2022.11.01

MINDEN, AMIT AZ OTTHONI HÁMLASZTÁSRÓL 

TUDNOD KELL

Próbáltad már a savas hámlasztást? Népszerűségét annak köszönheti, hogy a használata egyszerű, a hatása viszont szembetűnő. Az alábbiakban az Ilcsi AHA-savas hámlasztást fogom bemutatni lépésről lépésre, hogy a megfelelő információk birtokában otthon is teljes biztonsággal, bőrártalmak nélkül elvégezdhesd ezt az sokak által kedvelt kozmetikai kezelést!

A savas hámlasztás négy, elkerülhetetlenül fontos feltétele!

  1. Ha hisztamin- vagy kapszaicin-érzékeny vagy, ez a kezelés nem neked való, mert az Esemény előtti pakolásban számodra ártalmas alkotóelemeket találhatsz.
  2. Szintén kerüld a savas hámlasztást, ha várandós, vagy szoptató anyuka vagy!
  3. A hámlasztást kizárólag csak ősztől tavaszig próbáld, annak fényérzékenyítő hatása miatt.
  4. A hámlasztó kúra ideje alatt szigorúan hagyd ki a szoláriumot, a napozást és a radírozást!

Pár tudnivaló az otthoni hámlasztással kapcsolatban

  1. Az AHA savas hámlasztás kiválóan alkalmazható olajos és korpás szeborreás, érzékeny, gyulladásra hajlamos, aknés, rozáceás, májfoltos, zsír- és vízhiányos, érett és ráncos bőrre. Használatával hatékonyabbá teheted a cellulit- és stria kezeléseket. Szőrtüszőgyulladás vagy pattanásos hát kezelésére is kiválóan alkalmazható!
  2. Egy kúra három hétig tart, ez idő alatt 6 alkalommal javasolt hámlasztanod. Az első héten három alkalommal helyezd fel a hámlasztót úgy, hogy minimum két nap szünet legyen két alkalom között. A kúra második hetén két alkalommal, a harmadik héten pedig egyetlen alkalommal hámlassz!
  3. A kezeléssel járó vérbőségfokozás folytán bőröd ki fog pirosodni, ez bőrtől függően akár a pakolások lemosása utáni órákban is fennmaradhat, ezért azt javaslom, hogy az első alkalommal este tedd fel a pakolásokat, hogy az erősen kipirosodott bőr reggelre megnyugodhasson.
  4. Ha a termékek használata során émelygést vagy a bőr hólyagosodását tapasztalod, allergiás reakció lépett fel. Ilyenkor mosd le a pakolást és igyál citromos vizet!

A hámlasztáshoz szükséges kozmetikumok

A hámlasztáshoz két termékre lesz szükséged: az AHA biológiai hámlasztó peelingre és az Esemény előtti pakolásra.

A hámlasztáshoz használt AHA biológiai hámlasztó peelingben található alma, szőlő, naspolya és tejsav fellazítja és eltávolítja a bőr felszínén található elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulását, javítja vízmegkötő képességét, ráncsimító hatása van. A gyümölcsös közegnek köszönhetően a hatóidő után sem károsítja a bőrfelületet, csak a bőrfelszínen hat.

A másik felhasznált termék, az Esemény előtti pakolás a benne található erőspaprikának, zsályának, diólevélnek köszönhetően jelentősen fokozza a vér és nyirokkeringést, így segítve bőröd megfelelő vér és oxigén ellátását, amely elengedhetetlen a bőr megújulási folyamataihoz. Minden bőrproblémára áldásos hatású, használata után a bőr bársonyos, feszes, fiatalos lesz, még a ráncos bőrt is gyönyörűen kisimítja. Bőrmegújító és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi a legmakacsabb bőrproblémák gyors és eredményes megoldását. A pakolás nyomó hatásának köszönhetően az alatta lévő AHA hámlasztó hatása fokozottan érvényesül.

A pakolás végére, bőröd megnyugtatására a Rozi szérumot javasoljuk.

A savas hámlasztó kezelés menete

Az első lépés mindig a letisztítás: az arctejjel és tonikkal letisztított bőrre helyezd fel vékonyan és egyenletesen az AHA biológiai hámlasztót, majd a tetejére kend fel nagyjából kétszer olyan vastagon az Esemény előtti pakolást. A könnyebb eltávolítás érdekében alkalmazz gézálarcot, melyet jól nyomkodj bele a pakolásba!

A pakolások hatóideje 35-40 perc, a száradás gyorsaságától függően. A hatóidő első 20 percében erősen csíphet, ez az érzés a száradással fokozatosan fog elmúlni. Mindig várd meg a teljes száradási időt, ellenkező esetben bőröd órákon keresztül piros maradhat és a várt eredmény is elmaradhat!

Száradás után távolítsd el a bőrről, a gézálarc fentről lefelé, óvatosan húzd le. Ha maradt pakolás az arcbőröd, azt mosd le, majd a bőrt simítsd át Rozi szérummal.

Egy extra javaslat

Ha ez lesz a legeslegelső savas hámlasztásod, esetleg még a kezelés elkezdése előtt további kérdéseid merülnének fel, vagy úgy érzed, mégsem mersz egyedül belevágni, fordulj a kozmetikusodhoz! A mi javaslatunk, hogy a legelső alkalmat egy szakember bevonásával csináld végig, így az ott szerzett tapasztalatokat később otthoni körülmények között is hasznosíthatod!

Forrás: Ilcsi.com