A nyirokrendszer tisztítása

2022.09.15

A fáradtság, a betegségek jelzik, hogy telítődött a nyirokrendszer! 

Hogyan tisztíthatod meg?
A híres természetgyógyász Valeriu Popa szerint a nyirokrendszer megtisztításával méregteleníthetjük az összes szervet. A nyirokrendszer behálózza a testet, úgy kell elképzelni, mint egy mini csatornarendszert. Nagy feladatot lát el a szervezetben, ugyanis a méreganyagokat szűri ki és szállítja a vérből, a veséből. A baktériumokat, az elhalt hámsejteket és a méreganyagokat is kiszűri.
Az ételeteket amiket elfogyasztunk, a szervezet feldolgozza és minden szervhez eljuttatja azt az alapanyagot, amire szüksége van, azonban a fel nem használt anyagoknak távozniuk kell. A rendszeres méregtelenítés fontos, különben a szervezetben felhalmozódnak a toxinok és emiatt betegségek léphetnek fel. 

Ha nem figyelünk oda rá, a nyirokcsomókban felhalmozódnak a toxinok, ettől pedig az immundrendszer gyengébbé válik.


Kinek kell méregtelenítenie a nyirokrendszerét?
Mindenkinek szüksége van a nyirokrendszer megtisztítására, hogy megszabadulhasson az évek alatt felhalmozódott salakanyagoktól. A méregtelenítés folyamán minden szervünket tisztíthatjuk. A nyirokrendszer működése lassulhat a túl sok tejterméktől, a dohányzástól, az alkoholfogyasztástól, a gyógyszerektől, de akár vírusoktól és betegségektől is.


A lassú, méreganyagokkal telített nyirokrendszer tünetei:

 • A szervezet nem képes felvenni a harcot a betegségekkel szemben.
 • Fáradtság, ami nem múlik el az alvástól és a pihenéstől.
 • A nyirokmirigy duzzanata (ez súlyos betegségre is utalhat!)
 • Túl erős verejtékezés.
 • Allergia
 • A vérkeringési zavarok.
 • Bőrviszketés

A nyirokrendszer méregtelenítése természetesen:

 • Beöntés

Teát kell készíteni 2 liter vízből és 4 teáskanál zsurlóból, ezzel reggel és este beöntést kell végezni. A méregtelenítés 3 napon át tart. Be kell tartani a szigorú szabályokat, ez idő alatt nem lehet ételt fogyasztani, csak folyadékot inni. Minden nap meg kell inni 2 liter vizet, 1 liter frissen facsart grapefruit levet, 1 pohár frissen facsart citrom és narancslevet és legalább néhány bögrényit a teából is.

 • Áfonyalé

Az áfonyalé tisztítja a nyirokrendszert, a veséket és segít eltávolítani a toxinokat. Az áfonya az egyik legjobb antioxidáns forrás, így nem csak tisztítja a szervezetet, de jó hatással is van rá. A C vitamin tartalma is magas, így vitaminforrásnak is remek. Minél több frissen facsart áfonyalevet érdemes fogyasztani.
Méregtelenítő tea:

 • 2 rész körömvirág
 • 2 rész ragadós galaj
 • 2 rész ökörfakóró

A szárított gyógynövényeket bioboltokban lehet beszerezni. A gyógynövényeket egy edénybe tesszük és öntünk rájuk egy bögre hideg vizet. Alacsony hőfokon főzzük félórán át. 

Naponta 2-3 bögrényit kell inni belőle, heteken át. A körömvirág méregteleníti a nyirokrendszert és segít a bőr gyulladásos folyamatainak gyógyulásában. A ragadós galaj segít a nyirokcsomó méregtelenítésében, csökkenti a gyulladásokat és jó hatással van a szervekre, tisztítja a vért. Az ökörfakóró hozzájárul, hogy a duzzadt nyirokcsomók, kitisztuljanak.


Forrás: https://ketkes.com